Ohita navigaatio

Kunta-alan OAJ:läiset ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon

Kunta-alalla tulee voimaan koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka koskee myös OAJ:n jäseniä. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ilmoittivat neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelukunta Juko ja Julkisen alan unioni Jau keskiviikkona 2.3.2022. OAJ on Jukon suurin jäsenjärjestö.

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten voimassaolo päättyi 28.2., eikä kuntapöydässä päästy neuvottelutulokseen, vaan neuvottelut keskeytyivät.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa maanantaina 7.3. klo 0.01 ja päättyy sunnuntaina 13.3. klo 23.59. Sen piirissä ovat Jukoon kuuluvien liittojen jäsenten työtehtävät neljällä kunnallisella sopimusalalla. OAJ:lla on jäseniä OVTES- ja KVTES-sopimusaloilla

OAJ:n jäsenistä ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee laajimmin varhaiskasvatuksen opettajia, jotka ovat työsuhteisia. Viranhaltijat eivät saa lain mukaan osallistua muihin järjestöllisiin toimiin kuin lakkoon.

Kysymys-vastauspatteri selventää

OAJ on koonnut yleisiä kysymyksiä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta sekä vastauksia niihin. Lue lisää täältä.

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 1 200 jäsentä.