Ohita navigaatio

Koulutuksella tulevaisuudenkestävä Suomi -kiertue Kainuussa 2.-3.3.2023

OAJ Kainuu sai vieraakseen OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murron sekä korkeakoulutuksen erityisasiantuntija Hannele Louhelaisen ja erityisasiantuntija Katri Korolaisen. Päivän aikataulu oli tiukka, mutta silti siihen mahtui tärkeitä kohtaamisia ja hyviä keskusteluja. Kaksipäiväiseksi suunniteltu vierailu lyheni neuvottelutilanteen vuoksi yhteen päivään, kun Katarinan oli oltava jo perjantaina neuvotteluissa Helsingissä. Kainuulaisella periksiantamattomuudella ja joustavien yhteistyötahojen ansiosta saimme mahdutettua suunnitellun ohjelman lähes kokonaisuudessaan yhteen päivään.

Vierailu alkoi virkamiestapaamisella Kajaanin kaupungintalolla. Lounastimme yhdessä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatvan, kaupunginjohtaja Jari Tolosen sekä sivistysjohtaja Mari Lyyran kanssa. Keskustelussa oli mm. yleisesti kasvatus-ja koulutusalan houkuttelevuus sekä alueellinen opettajapula.

Kaupungintalolta siirryimme Kajaanin ammattikorkeakoululle, jossa rehtori Matti Saren esitteli KAMK:n koulutusaloja, toimintaa ja innovaatioita. Tässä vaiheessa joukkoomme olivat liittyneet myös KAMK:n opettajia Leena Lerssi, Tuula Rajander ja Arja Sirviö, OAJ-valtuutettumme Marika Pylkkänen ja OAJ Kajaanin paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Mira Fordell. KAMK-kierrokselle osallistuivat myös kansanedustajaehdokkaat Riikka Huotari, Silja Keränen, Jami Kähkönen ja Merja Kyllönen. Korkeakoulujen koulutus – ja rahoituspolitiikka herätti keskustelua. Rehtori Matti Sarenin innostus ei jäänyt vierailtammekaan huomaamatta.

Koulutuksella tulevaisuudenkestävä Suomi -kiertueen iltatilaisuus pidettiin Kajaanin seminaarin päärakennuksessa. Katarina Murto sai aimo annoksen tietoutta Kainuun kasvatus- ja koulutuskentästä. Opettajat kertoivat jaoksittain kuulumisia puheenjohtajan kuunnellessa ja kysellessä kentän terveisiä. Katarina kertoi noiden keskustelujen olleen vierailun parasta antia. Jaoskierroksen jälkeen ilta jatkui Seminaarin juhlasalissa Katarinan puheella OAJ:n ajankohtaisista asioista, neuvottelutilanteesta sekä eduskuntavaalien koulutuspoliittisista tavoitteista. Juhlasalissa pääsimme seuraamaan myös Kajaani Dancen Lauma-esitystä ja nauttimaan iltapalaa. Illan päätteeksi ihailimme vielä pari Äijien tanssiesitystä ja lopuksi siirryimme katsomaan Kajaanin kaupunginteatterin esitystä Making of Lea.

Kiertuepäivä oli erittäin onnistunut ja antoisa. Kiitos Katarina, Hannele ja Katri, kiitos tapahtuman järjestämiseen osallistuneet ja kiitos jäsenemme!

Aurinkoista hiihtolomaa kainuulaisille opettajille toivotellen, puheenjohtaja-Erika

 

Tulevaisuudenkestävä Suomi tehdään koulutuksella:

https://www.oaj.fi/politiikassa/vaalit2023/

 

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 1 200 jäsentä.